Moskisvet.com
Aretacija

Novice

Se vam zdi, da sta šli najstnici tokrat predaleč?

U.K.
31. 07. 2012 12.39
5

Pred kratkim so v Teksasu aretirali dve dekleti, stari 12 in 13 let, ki ju čaka kar huda obtožba.

Punci sta namreč ustvarili lažen Facebook profil z imenom svoje sošolke in preko tega profila ostalim sošolcem pošiljali grozeča sporočila. Njun namen je bil uničiti ugled svoje sošolke.

Facebook
Facebook FOTO: Facebook

Prijavo o lažnem Facebook profilu so dali žrtvini starši in šerif Roger Deeds je dejal, da gre za nekaj podobnega, kot je kraja identitete. Ne nazadnje 'tat' ukrade spletno identiteto žrtve in jo uporabi v določene namene.

11-letno žrtev so večkrat verbalno napadli, ne da bi prav vedela, za kaj gre, saj so prijatelji in sošolci dobivali grozeča sporočila. Organi pregona bodo preverili sporočila in najstnicama grozi celo poboljševalnica.

Po drugi strani pa so mnogi prepričani, da je kazen prehuda, saj naj bi šlo za prijateljice, ki so se šalile druga z drugo, a je šla šala pač predaleč. V ZDA se soočajo s precejšnjo internetno cenzuro in večkrat suspendirajo učence, če na socialnih omrežjih zapišejo kaj preko svojih sošolcev. Pred kratkim so aretirali, suspendirali in nato izključili tri študentke, ki so se šalile na Facebooku o sošolcih, ki bi jih rade ubile.

"Trend je postal, da če se otrok v šoli slabo obnaša, ga je treba takoj aretirati," je dejal eden od nasprotnikov internetne cenzure.

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

 

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 578