Moskisvet.com
Američani še prebolevajo tragedijo, ki se je zgodila na osnovni šoli Sandy Hook.

Novice

Amerika šokirana: 7-letnika v šoli s pištolama in naboji

N.J.
18. 01. 2013 15.55
22

Ameriški starši so spet doživeli šok. V šolskem nahrbtniku 7-letnika je policija namreč odkrila pištolo kalibra .22 in naboje, medtem ko je imel njegov prijatelj pri sebi signalno pištolo. Kako sta prišla do orožja?

Na eni od newyorških osnovnih šol, v Queensu, so policisti v šolskem nahrbtniku poleg knjig in zvezkov odkrili pištolo kalibra .22 in naboje. Lastnik orožja: 7-letni otrok.

Kot poroča medijska hiša CNN, naj bi dečka okoli 7.30 zjutraj v šolo pripeljala mama. Ta se je dve uri kasneje vrnila, ko je posumila, da ima njen sin pri sebi orožje. Z namenom, da bi mu odvzela pištolo, je odgovornim v šoli najprej dejala, da se je vrnila, ker je hotela sina odpeljati k zobozdravniku. Vendar pa je nekoliko kasneje izvedela, da je njen sin orožje posodil enemu od sošolcev, zato je prestrašena šolo obvestila, da je njen sin oborožen.

V tistem trenutku so na šoli sprožili alarm in jo za nekaj ur tudi zaprli. Policisti so evakuirali otroke in preiskali šolo, da se ne bi kje skrival še kakšen kos orožja, in preiskava ni bila zaman. Eden od dečkovih sošolcev je namreč imel pri sebi signalno pištolo, medtem ko je bila pištola kalibra .22 še vedno v nahrbtniku 7-letnika.

Policija še preiskuje, kako se je orožje znašlo v dečkovem nahrbtniku, pri čemer ni izključeno, da sta v incident vključena tudi dečkova starejša brata, stara 21 in 27 let.

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

KOMENTARJI (22)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 578