Moskisvet.com
prostitutke in prostitucija - 5

Novice

'All inclusive' seks turizem - z mladoletnimi!

N.J.
07. 06. 2013 16.08
28

Nekatere med njimi so tako mlade, da moškim, ki jih najemajo po bordelih, ne sežejo niti do ramen. Njihova telesa so tako drobna, da jih lahko odpihnila burja, a vendar z ličili in širokimi oblačili skrivajo svojo mladoletnost in neizkušenost.

Sledijo posilstva, zlorabe in pretepanje, ko se z njimi pogajajo za ceno pa se to odvija skoraj vedno v enem od 'zahodnih' jezikov. Sosednjo Italijo je šokiral podatek, da je najpogostejši jezik moških, ki tako izkoriščajo mlada dekleta, italijanščina.

Od poslovneža do pošasti ...

Sinovi, možje, očetje, delavci ... Povsem 'običajni' moški, ki si po napornem delu privoščijo počitnice. Sledi potovanje z letalom in dopust v eni od nerazvitih ali manj razvitih držav sveta, najpogosteje Dominikansko republiko, Kolumbijo, Brazilijo ali Kenijo. In prav takrat se zgodi, da se ti običajni možje spremenijo v prave 'pošasti'.

zloraba
zloraba FOTO: Thinkstock
Žrtve italijanskih seks turistov so običajno deklice stare od 12 do 14 let, nekatere tudi 9, 7 ali celo 5 let, največkrat pa njihove usluge turistom prodajajo njihovi starši. Za drobiž. Nekateri starši turistom ponujajo tudi fotografije in videoposnetke, ki jih lahko odnesejo domov kot 'suvenirček'.

In cena? Približno toliko, kolikor stane vodeni ogled turističnih znamenitosti. Obstajajo tudi 'all inclusive' paketi, ki vključujejo namestitev, hrano in pijačo, potovanje, kondome in dekle - nekateri 'paketi' so celo v akciji! Omenjene pakete je mogoče naročiti 'online', kjer posameznik izbira med '20-letnicami', mlajšimi dekleti ter devicami. Za slednje se cena giblje od 1000 evrov navzgor. Ko si moški 'odpočije', se vrne domov - k ženi in otrokom, mami, v pisarno, kakor da se nič ni zgodilo.

Vse več 'seks turistov'

Na grozljive 'počitnice' opozarjajo iz organizacije Ecpar, ki se v več kot 70 državah bori proti prostituciji otrok. Tovrstna oblika prostitucije je sicer v porastu, organizacija pa opozarja, da je tudi vse več turistov, ki se odpravljajo na 'lov za mladim mesom', največkrat v nerazvite dele sveta, kjer so ljudje, da bi se izognili lakoti in bedi, pripravljeni prestati tudi največje trpinčenje.

Turisti, ki iščejo seks z mladoletnimi, predstavljajo kar tretjino 'seks turistov'. Vedno več med njimi je mladih moških, starih od 20 do 40 let, ki se takšnih 'podvigov' lotevajo predvsem iz radovednosti (v 60% primerov) ali navade (35%).

Zlorabljen otrok
Zlorabljen otrok FOTO: Thinkstock

Kaj bo v Braziliji?!

Kar trenuto najbolj skrbi organizacije, kakršna je Ecpat je, da bi se torvstna oblika turizma začela še bolj širiti v Braziliji, kjer je redno izkoriščanih približno 50.000 otrok. Že sedaj, ko se svetovno prvenstvo v nogometu še ni niti pričelo. "Naslednji teden imamo v ačrtu sestanek v Varšavi," pravi Marco Scarpati, direktor italijanske Ecpat. "Skupaj s svetovnimi policijskimi silami bi radi oblikovali načrt, kako preprčiti, da bi se ponovilo dogajanje v Južni Afriki leta 2010 in v Ukrajini leta 2012, ko so na prizorišče prvenstva iz okoliških krajev pripeljali toliko otrok za prostitucijo, da so ugodili povpraševanju. Žal je na športnih dogodkih to neizogibno, nadzor pa je slab in neučinkovit."

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

KOMENTARJI (28)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 616