Moskisvet.com
Alain Delon in Romy Schneider med snemanjem filma Bazen.

Novice

Slovo karizmatičnega zapeljivca, ki je lomil ženska srca

Ni.Š.
18. 08. 2024 10.17
0

Umrl je legendarni francoski igralec in zapeljivec ženskih src Alain Delon. Pogosto je bil v središču pozornosti tudi zaradi svojega burnega ljubezenskega življenja, ki je vključevalo razmerja z več slavnimi ženskami, kot so Romy Schneider, Nathalie Delon in Mireille Darc, v poznih 60 letih pa je nekaj let živel celo v trojčku, saj se ni mogel odločiti, katero ima raje.

V 89. letu starosti se je poslovil legendarni francoski igralec in ena izmed najbolj prepoznavnih ikon evropske kinematografije, Alain Delon. Delon je bil znan po svoji izjemni karizmi, privlačnem videzu in kompleksnih vlogah, ki jih je upodobil v številnih klasičnih filmih, svojo igralsko kariero pa je začel v poznih petdesetih letih. Njegov prvi večji uspeh je prišel leta 1960 s filmom Rocco e i suoi fratelli (Rocco in njegovi bratje), ki ga je režiral Luchino Visconti. Ta film je Delonu prinesel mednarodno priznanje. Kmalu zatem je postal zvezda evropskega filma in sodeloval z nekaterimi najuglednejšimi režiserji tistega časa. Med njegovimi najbolj znanimi filmi so kriminalna drama Le Samourai (Samuraj) v režiji Jean-Pierra Melvilla iz leta 1967 ter Bazen (1969) v režiji Jacquesa Derayja. 

Delon pa ni bil znan zgolj po svoji igralski karieri, temveč tudi po svoji intenzivni osebnosti in včasih kontroverznih izjavah. Bil je simbol moškosti in elegance, karizmatični zapeljivec, ki pa je bil pogosto v središču pozornosti tudi zaradi svojega burnega ljubezenskega življenja, ki je vključevalo razmerja z več slavnimi ženskami, kot so Romy Schneider, Nathalie Delon in Mireille Darc.

Alain Delon in Romy Schneider med snemanjem filma Bazen.
Alain Delon in Romy Schneider med snemanjem filma Bazen. FOTO: Mary Evans AF Archive Cinetext Bildarchiv

Z avstrijsko igralko Romy Schneider se je spustil v razmerje leta 1958, ko sta se spoznala med snemanjem filma Christine. Njuna ljubezenska zgodba je postala ena najbolj znanih romanc v zgodovini francoskega filma. Čeprav sta bila zaročena, sta se leta 1963 razšla, kar je močno prizadelo Romy. Ostala sta prijatelja vse do njene tragične smrti leta 1982.

Slavni očetje, ki se lahko pohvalijo s čednimi sinovi
Preberi še
Slavni očetje, ki se lahko pohvalijo s čednimi sinovi

Po razhodu z Romy Schneider je Delon začel razmerje z Nathalie Delon (rojena Francine Canovas). Poročila sta se leta 1964, istega leta pa se jima je rodil sin Anthony Delon. Njuna zveza ni trajala dolgo in sta se ločila leta 1969.

Po ločitvi z Nathalie je Delon začel dolgoletno razmerje z igralko Mireille Darc. Zveza je trajala več kot 15 let, do leta 1982. Darcova je bila ena najpomembnejših žensk v Delonovem življenju, vendar sta se razšla zaradi Delonove nezvestobe. Namreč, v času razmerja z Darcovo je bil slavni igralec hkrati še v zvezi z Maddly Bamy, v trojčku pa je živel, ker se, tako je sam dejal, ni mogel odločiti, katero ima raje.

V poznih 1980-ih je Delon začel razmerje z nizozemsko manekenko in igralko Rosalie van Breemen. Imela sta dva otroka, hčerko Anouchko in sina Alaina-Fabiena. Povezava je trajala do leta 2001.

V Cannesu bodo počastili Alaina Delona
Preberi še
V Cannesu bodo počastili Alaina Delona

Poleg teh dolgoročnih razmerij je Delon imel tudi številne druge romantične povezave in afere s slavnimi ženskami. Njegovo ljubezensko življenje je bilo pogosto v središču pozornosti javnosti, kar je še dodatno prispevalo k njegovi karizmatični, a kompleksni javni podobi.

Alain Delon in hčerka Anouchka Delon v Cannesu leta 2019. Za hčerko je igralska ikona nekoč dejal, da jo "še preveč ljubi".
Alain Delon in hčerka Anouchka Delon v Cannesu leta 2019. Za hčerko je igralska ikona nekoč dejal, da jo "še preveč ljubi". FOTO: Profimedia

V zadnjih letih se je Alain Delon umaknil iz igralskega sveta in se osredotočil na svoje zasebno življenje. Leta 2019 je prejel častno zlato palmo na filmskem festivalu v Cannesu za svoj prispevek k svetovni kinematografiji, kar je izzvalo mešane odzive zaradi njegovih preteklih kontroverznih izjav in dejanj. To je bil tudi njegov zadnji nastop v javnosti. Zvezdnik je bil že nekaj let slabega zdravja, pred leti ga je zadela tudi možganska kap. Novico o njegovi smrti je sporočila njegova družina, ki je v objavi zapisala: "Alain Fabien, Anouchka in Anthony ter (njegov pes) Loubo z žalostjo sporočamo, da je umrl naš oče. Umrl je mirno na svojem domu v Douchyju, obkrožen s svojimi tremi otroki in družino."

V začetku letošnjega leta je v francoskih medijih odmevala novica o sporu med njegovimi tremi potomci, ki naj bi se sprli zaradi očetove zapuščine. Delonova želja naj bi namreč bila, da hčerka, ki naj bi bila njegova ljubljenka, podeduje polovico vsega njegovega premoženja, sinova pa si razdelita ostalo polovico, čemur pa nista bila naklonjena. 

Vroče novice iz sveta slavnih

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 572