Moskisvet.com
Nesreča v Neaplju - 4

Novice

Al Kaida 'udarila' tudi v Kanadi

A.M.
23. 04. 2013 13.25
2

Ob vsesplošnem preplahu, ki je ob terorističnem napadu na bostonskem maratonu zajel ZDA, o grožnji terorističnih napadov poročajo tudi iz sosednje Kanade.

Iz 24UR: Obletnica smrti bin Ladna
Iz 24UR: Obletnica smrti bin Ladna FOTO: POP TV
Kanadska policija je aretirala dve osebi, ki sta obtoženi načrtovanja terorističnega napada na potniški vlak. 30-letni Chiheb Esseghaier in 35-letni Raed Jaser naj bi načrtovala iztirjenje vlaka, ki prevaža potnike med Torontom in New Yorkom. Policija je oba moška spremljala od lanskega avgusta, med preiskavo pa so ugotovili, da sta povezana z iransko celico Al Kaide.

"Čeprav sta imela posameznika namen in vsa potrebna sredstva za izvedbo napadov, javnost, uslužbenci železnice, potniki in železniška infrastruktura niso bili nikoli ogroženi. Če njunih namenov ne bi pravočasno odkrili, bi zagotovo umrlo veliko ljudi," je povedal predstavnik kanadske policije James Malizia. Pri primeru sta sodelovala tudi ameriška agencija za varnost in FBI, osumljenca so aretirali v Torontu in Montrealu, prvič pa ju bodo zaslišali prihodnji teden. Obtožnica ju bremeni načrtovanja napada, zarote, sodelovanja v teroristični organizaciji in načrtovanja umora posameznikov.

Najhitrejši vlaki na svetu - 10
Najhitrejši vlaki na svetu - 10 FOTO: Wikipedia


Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 616