Moskisvet.com
Mishel

Glasba

22-letni Slovenec, ki osvaja glasbeno sceno!

N.J.
13. 05. 2014 08.33
11

Michel, raper iz Ljubljane, je preprost fant, ki uživa v tem kar počne. Z glasbo se ukvarja že kar nekaj let, pred kratkim pa se posnel že svoj drugi glasbeni spot za pesem z naslovom Šampionska kri. O tem, kje črpa navdih za besedila, ki jih piše sam, in od kod ljubezen do glasbe, smo se z njim pogovarjali tudi mi. Kaj nam je razkril komunikativni 22-letnik?

Mishel
Mishel FOTO: osebni arhiv

Kako bi se predstavil javnosti?

Želim, da me javnost sprejme kot preprostega fanta, ki uživa v tem kar počne. Sem zelo organiziran človek z močnim karakterjem, kar pomeni, da vsako stvar zelo skrbno načrtujem in želim, da stvari tako tudi potekajo. Sem zelo komunikativen in odprte narave ter pripravljen sprejeti vsako osebo takšna kot je.

Kdaj si se začel ukvarjati z glasbo?

Besedila pišem od svojega 17. leta. Najprej sem pisal samo ljubezenska besedila, saj veste kako je v najstniških letih. Nato pa sem pogled nekako razširil ter začel pisati o stvareh, s katerimi se ne strinjam in bi jih rad spremenil. Pogum, da se pokažem javnosti sem zbral decembra lani in od takrat sem, po resnici povedano, zaživel. Pa ne zato, ker sem postal malce bolj prepoznaven, vendar so moje sanje postale resničnost. Vsako pesem bi rad predstavil na poseben način in z drugačno tematiko. V vsako pesem vložim del sebe, tako da skozi moja besedila predstavim sebe in pokažem, kakšen človek sem.

Tvoja prva pesem Razpri krila ima ljubezensko tematiko, druga, Šampionska kri, pa ima drugačno sporočilo. Kakšno?

Šampionska kri ima zelo globok pomen. Veliko ljudi me vpraša, kaj sem hotel s tem povedati in ali se zavedam, da ne živim v Ameriki (smeh). Seveda se, mladim želim le odpreti oči in jih usmeriti na pravo pot. Na ulici ni prijateljev, sreče, praktično ničesar. Ko si mlad, v glavi veliko dogaja - tudi sam sem šel čez to obdobje in vem, kako je. Če sem s pesmijo samo enemu otroku ali najstniku odprl oči, sem dosegel to, kar sem hotel. Namen pesmi je sporočiti: "Bodi človek, ker se dobro vrača z dobrim."

Od kod jemlješ navdih za besedila?

Navdih za besedila jemljem iz vsakdanjega življenja. Vsak dan prebiram razne članke o tem kako ljudje težko živijo, kako potrebujejo pomoč, ker sami niso več zmožni preživeti. Kdo nam bo pomagal, če si ne bomo med seboj? Vsi smo ljudje, a malo kdo je človek. V bistvu to ni nič novega, jaz sem samo nekdo, ki to poveže v zgodbo.

S čim se pa sicer ukvarjaš?

Se še izobražujem za elektrotehnika, ker sem kot najstnik posvečal več pozornosti manj pomembnim stvarem kot je šola. Ko nimam predavanj pa pomagam staršem v družinskem podjetju.

Kakšni so tvoji cilji za naprej?

Imam visoke cilje ter sanje za naprej. Kaj je človek brez sanj? Vendar o tem še ne želim javno govoriti, besedo bom prepustil mojim pesmim naj govorijo namesto mene hehe. Drugače pa ne gledam dolgoročno v naprej. Kjer je volja tam je pot tako, da mislim, da bo prihodnost svetla.

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 578