Moskisvet.com
Seks - 3

Zdrav in v formi

19 mitov in zablod o seksu!

U.S.
25. 08. 2014 08.01
12

Če mislite, da o seksu veste vse, ste se zmotili. V to je prepričana tudi ekipa Mental Flossa, ki je skušala s pomočjo dr. Aarona Carolla dokazati, da ljudje verjamemo številnim mitom in zablodam o seksu.

Dr. Aaron Caroll je obrazložil nekaj najbolj znanih in najpogostejših mitov in zablod o seksu:

1. Ne obstaja korelacija med velikostjo noge (čevljev) in dolžino penisa. Kljub temu, da je bilo na to temo opravljenih veliko raziskav, strokovnjaki niso našli nobene povezave, ki bi dokazovala to teorijo.

2. Povprečna velikost penisa ni 17 centimetrov. "Če želite to trditev natančno raziskati, ne morete moških vprašati, kako velik penis imajo, temveč morate to sami izmeriti," pravi Carroll. 15 pravilno opravljenih raziskav, ki so obravnavale omenjeno tematiko, pa je pokazalo, da je povprečna velikost penisa v erekciji približno 12 centimetrov.

seksala v bazenu
seksala v bazenu FOTO: You Tube
3. Če ste mislili, da boste s pomočjo kondoma podaljšali spolni odnos, ste se motili. Ena od študij, v kateri so strokovnjaki spremljali 500 moških iz Evrope in ZDA, je namreč pokazala, da pri moških v starosti od 18 do 30 let spolni odnos traja povprečno 6 minut in pol, medtem ko so moški nad 50 let v povprečju ejakulirali po 3–4 minutah. Kondom nikakor ni vplival na njihovo vzdržljivost.

4. S spolno vzdržnostjo ne boste povečali količine sperme pri ejakulaciji.

5. Moškim blondinke niso nič bolj simpatične kot denimo rjavolaske.

6. Čeprav je trend brazilske depilacije priljubljen, ni res, da je večina žensk tam spodaj povsem gola. V raziskavi, ki je bila opravljena pred dvema letoma in v kateri je sodelovalo kar 24.000 žensk, si jih je le 11 odstotkov v celoti depiliralo mednožje.

7. Velike prsi niso nič manj občutljive.

8. Seks ni super telovadba. Med seksom lahko sicer izgubite nekaj kalorij, vendar večina ljudi med seksom ni dovolj aktivna, da bi do tega res prišlo.

9. Ženske varajo prav tako pogosto kot moški.

10. Moški ne doživijo spolnega vrhunca pred ženskami. Ne obstaja način, s pomočjo katerega bi natančno določili starostno obdobje, v katerem so moški in ženske spolno najbolj aktivni.

11. Ni res, da mladi moški pogosteje doživljajo prezgodnje izlive.

12. Moški ne razmišljajo o seksu vsakih sedem sekund.

13. Tudi poročeni moški masturbirajo.

14. Mit o tem, da lahko tudi mrtvi moški doživijo erekcijo v grobu, je urbana legenda, ki nima nobene znanstvene podlage. No, če moški umre z erekcijo, je možno, da ostane v takšnem stanju.

15. Tudi ženske imajo mokre sanje in ne, te niso rezervirane samo za moške.

16. Fantje, ne skrbite, ne boste oslepeli zaradi samozadovoljevanja.

17. Kontracepcijske tablete ne povzročajo povečanja telesne mase.

18. Sami ne morete vplivati na to, ali ji boste naredili fantka ali deklico.

19. Nekateri trdijo, da cepljenje proti HPV ni potrebno, vse dokler dekleta ne postanejo spolno aktivna, a to preprosto ni res. Če želite, da cepivo deluje v trenutku, ko boste prišli v stik z virusom, mora v vmesnem času preteči kar nekaj časa.

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 549