Moskisvet.com
Asteroid naj bi se Zemlji približal februarja prihodnje leto.

Novice

140.000-tonski asteroid bi lahko zadel Zemljo

M.J.
21. 05. 2012 11.21
73

Novo odkriti asteroid, premera 45 metrov, bi lahko februarja prihodnje leto povzročil številne motnje pri delovanju komunikacijskih sistemov.

Pri Nasi trdijo, da je verjetnost, da asteroid zadane Zemljo, 0,031-odstotna. Če pa bi se to zgodilo, bi ob tem nastala eksplozija moči 2,4 megatone. Podoben dogodek se je že dogodil leta 1908, ko je asteroid podobne velikosti uničil veliko območje v Sibiriji. Nasini strokovnjaki se trenutno ukvarjajo z izračunom poti asteroida in možnimi posledicami, če bi ta zadel v kašnega izmed satelitov. ''To je malo verjetno, toda ne smemo izključiti tega scenarija,'' je dejal Nasin astronom Paul Chodas

Asteroid naj bi se Zemlji približal februarja prihodnje leto.
Asteroid naj bi se Zemlji približal februarja prihodnje leto. FOTO: iStockphoto

Čeprav pri Nasi predvidevajo minimalno verjetnost, da nas asteroid prihodnje leto zadane, morajo znanstveniki vseeno upoštevati, da bi gravitacija lahko povzročila, da nas isti asteroid lahko zadane v letu 2020. In v primeru, da se to zgodi, strokovnjaki predvidevajo, da naj bi padel na Antarktiko oziroma ocean blizu Antarktike. Moč udarca asteroida, težkega 140.000 ton, ne bo uničila celotne civilizacije. V primeru, da bi treščil na naseljeno območje, bi pa lahko povzročil številne smrtne žrtve.

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

 

 

KOMENTARJI (73)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 607