Moskisvet.com
iPad 2 - 2

Tehnologija

iPad 3 prihaja marca 2012?!

S.R.
13. 12. 2011 15.09
0

Vse več spletnih strani, namenjenih govoricam o jabolčnih napravah poroča, da se dobavitelji materialov in izdelovalci posameznih komponent pripravljajo na izdajo tablice nove generacije v prvem četrtletju 2012. Govora je seveda o težko pričakovanem iPadu 3.

Spletna stran Digitimes iz Tajvana poroča, da se proizvajalci posameznih komponent že pripravljajo na izid tablice iPad 3 marca ali aprila prihodnjega leta. Ta poročila sovpadajo tudi z govoricami, da bosta ZDA in Evropa prva dobila težko pričakovano 'jabolčno' tablico, medtem ko jo bodo v Aziji dobili nekaj mesecev pozneje.

Kaj nam bo prinesel novi iPad 3?
Kaj nam bo prinesel novi iPad 3? FOTO: arhiv proizvajalca

Digitimes poroča, da se celotna veriga proizvajalcev že pripravlja na dostavo materiala in komponent za težko pričakovano napravo, ter da se bo proizvodnja s polno paro začela februarja in bo tako ob splavitvi naprave lahko pokrila vse zahteve trga. Poročilo navaja tudi, da naj bi se produkcija iPada 2 počasi zmanjševala iz 14-15 milijonov v zadnjem četrtletju 2011 do le 4-5 milijonov enot v prvem četrtletju leta 2012. Proizvodnja iPada 3 naj bi že takoj v prvem četrtletju le za las zgrešila številko 10 milijonov enot in tako zapolnila praznino, ki jo bo za sabo pustilo zmanjšanje proizvodnje predhodnika.
Kljub temu, da bi Apple z aprilskim izidom zamudil obdobje praznikov v ZDA, ko že tradicionalno izdajo največ naprav pa aprilskemu izidu v prid govori tudi dejstvo, da bo prav aprila minilo dve leti od izida prvega iPada v ZDA. Naslednik iPad dve je sledil dobrih 10 mesecev pozneje v marcu 2011.
Poznavalci tudi menijo, da se bo pri naslednjem iPadu obrnil trend vse bolj tanke tablice, ter da bo tretji iPad malce debelejši. Razlog bo bržkone večja baterija, kar seveda namiguje na uporabo prenosa podatkov četrte generacije LTE (Long Term Evolution), katerega antena porabi kar nekaj energije. Na japonskem se poleg tega širijo tudi govorice, da bo njihovo (največje) mobilno omrežje drugo leto dobilo dve novi napravi z možnostjo prenosa podatkov po standardu 4G LTE. Ena izmed njih bo najbrž iPad 3, druga pa seveda nova generacija iPhona. V kolikor se bodo trditve izkazale za resnične, bo to pomenilo, da je Apple končno sprejel naslednjo generacijo brezžičnih povezav, ki jo mnogi konkurenti uporabljajo že danes.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 578