Moskisvet.com
L'Etape Slovenia

Kolesarstvo

Priprave kolesarjev na L'Etape Slovenia – 3. sklop treningov

L'Etape Slovenia by Tour de France
08. 08. 2022 09.27
0

Spet stopnjujemo ritem, program treningov za obdobje 1.–14. 8. 2022!

V 3. ciklu treningov ponovno stopnjujemo ritem. Blaž Debevc in Miha Koncilija iz Pogi teama UAE Generali sta tudi za naslednja dva tedna pripravila pester program treningov. V začetku tedna se bomo tako bolj posvetili treningu kadence in krajših vzponov, v drugem tednu pa imamo treninga kronometra in daljših vzponov. 

L'Etape Slovenia
L'Etape Slovenia FOTO: A.S.O. Thomas Maheux

Treningi vzponov nas bodo še dodatno pripravili za vse krajše in daljše vzpone na trasi. Predvsem pa so ti treningi namenjeni tudi temu, da treniramo konstantno pritiskanje na pedala. Še posebej na vzponih se poskušamo izogibati prevelikim menjavam ritma in se osredotočamo, da celotne vzpone prevozimo z isto močjo.

L'Etape Slovenia
L'Etape Slovenia FOTO: A.S.O. Fabien Boukla

Trening kadence pa bo naše noge navadil na optimalno hitrost pedaliranja, kar pomaga, da so noge na koncu vožnje manj utrujene in pripravljene za zaključni vzpon, kot bo to v primeru nedeljske preizkušnje L'Etape Slovenia Jelenov klanec v Kranju. Trening kronometra je še tista pika na i celotnemu programu. Osredotočimo se na enakomerno poganjanje skozi celoten interval. Pazljiv je treba biti predvsem pri tem, da se ne zaženemo prehitro od starta, kar je velikokrat napaka kolesarjev. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

L'Etape Slovenia se nezadržno približuje. Gremo na kolo! Prijave na L'Etape Slovenia so odprte le še do 21. 8. 2022. Pohitite s prijavo in si zagotovite mesto v karavani rekreativnih cestnih kolesarjev, ki se bodo v nedeljo, 4. 9. 2022, potegovali za zeleno, rumeno in pikčasto majico. Morda katero od njih osvojite prav vi!

>> Prijavnina na L'Etape Slovenia z vključenim zgornjim delom kolesarskega dresa

PROGRAM TRENINGOV Začetniki
PROGRAM TRENINGOV Začetniki FOTO: Arhiv naročnika
PROGRAM TRENINGOV zagrizeni rekreativci
PROGRAM TRENINGOV zagrizeni rekreativci FOTO: Arhiv naročnika

 

PROGRAM TRENINGOV Dirkači
PROGRAM TRENINGOV Dirkači FOTO: Arhiv naročnika
L'Etape Slovenia
L'Etape Slovenia FOTO: Arhiv naročnika
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382